Camiyi 3 yerinden yakmak istediler

Güncelleme Tarihi:

Camiyi 3 yerinden yakmak istediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 10:15

Almanya’nın Delmenhorst kentinde faaliyet gösteren Mevlana Camii, cumartesi akşamı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı. Cami binasını üç yerinden ateşe veren saldırganlar daha sonra kaçtı.

Haberin Devamı

DELMENHORST polisi ve görgü tanıklarının ifadelerine göre olay cumartesi gecesi saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Saldırganlar caminin tahta çitleri ile kadınlar girişinin kapısını ateşe verdi. Cami çitlerinin yandığını gören komşular ve bazı gençler hemen polise ve itfaiyeye haber verdiler. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangını büyümeden söndürdü.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Camiye yapılan saldırı cemaati ve Türkleri tedirgin ettti. Görgü tanıkları olaydan sonra 35 yaşlarında, bisikletli ve şapkalı birini gördüklerini ifade ettiler.

Cami derneği üyelerinden Mehmet Tütüncü, saldırgan veya saldırganların bir an önce bulunmasını beklediklerini söyledi. Mevlana Camii’nin faaliyetleri nedeniyle Delmenhorst kentinde herkes tarafından sevilen bir yer olduğunu, Alman ve Türk toplumunun kaynaşmasına büyük katkı sağladığını dile getiren Tütüncü, “Bu olay bizi çok üzdü. Bu camiye kim ve kimler neden saldırı düzenledi, yakmak istedi bilmiyoruz. Eğer saldırı zamanında fark edilmeseydi cami tamamen kül olabilirdi. Camimize ilk kez böyle bir saldırı düzenleniyor” diye bilgi verdi.

Olayın duyulmasından sonra Delmenhorst Yabancılar Meclisi Tamer Sert ile İslam Birliği yetkilileri saldırıyı kınadılar. Delmenhorst kentinde daha önce de DİTİB Merkez Camii’ne yumurtalı saldırı düzenlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!