Ankara'da feci kaza: 8 ölü

Güncelleme Tarihi:

Ankarada feci kaza: 8 ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 07:12

Ankara- Konya Karayolu’nda semazenleri taşıyan minibüs ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 8 kişi öldü, yaralı 7 kişi de hastanelerde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Kaza, dün akşam saat 19.30 sıralarında Ankara-Konya Karayolu’nun 80’inci kilometresindeki Kulu Makas mevki’nde meydana geldi. Konya’da bir yakınlarının düğününe katılanların bulunduğu Yusuf Çevik yönetimindeki hafif ticari araç, Van’da gösteri yaptıktan sonra uçakla Ankara’ya gelen semazenleri taşıyan İsa Uğur yönetimindeki minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle demir yığını haline dönüşen ticari araçta bulunan aynı aileden 8 kişi yaşamını yitirdi. Minibüste bulunan 7 kişi ise yaralandı.


Can pazarının yaşandığı kaza sonrası yaralılar ambulanslarla Ankara’daki hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı. Araçların çekilmesiyle trafik akışı normale dönerken, polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

DİREKSİYON BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Kazada sürücü Yusuf Çevik'in ilk belirlemelere göre direksiyon başında kalp krizi geçirdiği belirtildi. Yusuf Çevik'in, kamyon şoförlüğünden emekli olduğunu belirten Kömüşini Köyü Muhtarı Hasan Tekin(43), Çevik'in 1985 yılında Irak'ta kamyonuyla birlikte silahlı saldırıya uğradığını belirtti. Tekin,"Yusuf Çevik, Irak'ta uğradığı silahlı saldırıda çok sayıda kurşun isabet etti ve o dönem kısmı felç geçirmişti. Yaklaşık 1 yıl öncede anjiyo oldu."dedi.

ÖLENLERİN HEPSİ AYNI AİLEDEN

Haberin Devamı

Karayolunu kan gölüne çeviren korkunç kazada ölenler araç şoförü Yusuf Çevik (63), Fatma Çevik (79), Kuzey Çevik (61), Merve Gül, Esra Gül, Murat Gül (34), Sibel Gül (31) ve Ömer Gül’ün (11) hafif ticari araçta yolculuk yaptıkları ve akraba oldukları belirlendi. Araçta yolculuk yapan aileden sadece 9 yaşındaki Mürteza Çevik’in kazadan yaralı olarak kurtulduğu, diğer 6 yaralının ise minibüsteki semazenler olduğu ortaya çıktı. Semazenlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

KAZADAN 10 DAKİKA ÖNCE GÖRÜŞTÜK

Muhtar Hasan Tekin, Yusuf Tekin'in ile kazadan 10 dakika önce görüştüklerini belirterek şunları söyledi: "Ben dün akşam saatlerinde Türkiye Şoförler Odasi Fedarasyonu'na bağlı tesisde oturuyordum. Yusuf Çevik de, o sırada oraya geldi. Ailesiyle birlikte Ankara'ya döndüğünü söyledi. Yaklaşık 10 dakika sonrada kaza haberini aldık."

Haberin Devamı

15 GÜN ÖNCE KÖYE GELMİŞLER

Kazada yaşamını yitiren Çevik ailesinin yaklaşık 15 gün önce memleketleri Kömüşini Köyü'ne geldiklerini hatırlatan Tekin, "9 kişi aynı araçla 15 gün önce köye geldiler. Haftada birde gelirlerdi. Köyde bulundukları sırada bir komşunun da düğününe katıldılar. Ardından dün akşamda evlerine dönüyorlardı." dedi.

Kazada ölen Esragül Çevik'in yaklaşık 6 ay önce evlendiğini kaydeden Tekin, Kuzey Çevik'in 21 yaşındaki oğlu Murtaza Çevik'in de Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde askerlik yaptığını ve cenazeye katılmasının beklenildiğini, terhisine de yaklaşık 20 gün kaldığını söyledi. 8 kişinin cenazesinin bugün öğle namazının ardından Kömüşini Köyü Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU, HASTANEDE YARALILARI ZİYARET ETTİ

Bu arada Konya’da incelemelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’ya dönerken, beraberinde Konya Vali Aydın Nezih Doğan’la birlikte haberdar olduğu kazada yaşamını yitirenlerin cenazelerinin bulunduğu Kula Devlet Hastanesi’ne uğradı. Burada kazazede yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Davutoğlu, daha sonra Ankara’ya hareket etti. Kazada yaşamlarını yitiren aynı aileden 8 kişi, bugün Kula İlçesi’ne bağlı Kömişin Köyü’nde toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!