Her bireyin katkısı var

Güncelleme Tarihi:

Her bireyin katkısı var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 13:30

HAMBURG'DA "Der Paritaetische Hamburg" adlı yardım kuruluşunun öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, göçmen kökenli kurum ve kuruluşların entegrasyonda etkisi konuşuldu.

Haberin Devamı

Altona semtinde Thalia Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı ve Federal Meclis Milletvekili Aydan Özoğuz, Körber Vakfı'nda çalıştığı dönemde Hamburg Lalesi fikrinin kendisinden geldiğini işaret ederek, “Fikir olmalı ama bu fikri hayata geçirmek için birlikte hareket edilmelidir. Örneğin göçmen kökenli işverenlerinde gençler için meslek eğitim yapabilmeleri olanağı Mehmet Keskin'den gelmiştir. Şu anda hayata geçirilen bu fikirden çok sayıda genç meslek eğitim yapmış ve iş sahibi olmuştur. Burada mutlaka birlikte hareket etmek el birliği ile çalışmak gerekiyor. Eğer bu ülke renkli ve refaha kavuşmuşsa burada toplumun her bireyinin katkısı vardır. Göçmen kurumlardan eğer çalışmalarına eğitim, iş gibi çalışmaları yapmayı seçenler mutlaka desteklenmelidir” dedi.

Göçmen Serbest Çalışma Birliği (ASM) yöneticisi Mehmet Keskin de “Günümüzde göçmen kökenli işverenler de iş yerlerinde, gençlere meslek eğitim yaptırıyorlar ve gençlerin meslek sahibi olmalarına katkı sağlıyorlar. Her alanda geleceği birlikte şekillendirmeliyiz” dedi.

Gönüllülere ihtiyaç var
Hamburg Sosyal Daire Müsteşarı Jan Pörksen, “Göçmen kurumlarının hepsine olmasa dahi bazılarına destekte bulunuyoruz. Bazı dernekler çocukların geleceği açısından çocuk veli çalışmaları yapıyor. Yapılan çalışmalara bakmak gerekir. Gönüllü çalışanlardan oluşan kurumlara ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Çünkü toplumda işsizler, emekliler gibi toplumun parçasını oluşturan insanlara sosyal yaşam sunmaktalar” dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak ayrıca Der Paritaetische Hamburg yöneticisi Dr. Wolfgang Busse, ASM yetkilisi Marion Wartumjan, Hamburg Yüksek Okulu Araştırma üyesi Prof. Dr. Louis Henri Seukwa, Der Paritaetische Göçmenler Sözcüsü Tshikudi Londji, Thalia Tiyatro Göçmen Bölümü yetkilisi Jochen Strauch katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!