CADDELERE TAŞTI

Güncelleme Tarihi:

CADDELERE TAŞTI
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 11:24

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramıbu yıl ilk kez Samsun ve Ankara dışındastatlarda değil, cadde ve sokaklarda kutlandı.

Haberin Devamı

BAYRAĞINI ALAN ŞİŞLİ’YE GELDİ
İstanbul’da Şişli Belediyesi, “Bayrağını al da gel” sloganıyla düzenlediği yürüyüş için Halaskârgazi Caddesi’ni dev Türk bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle donattı. On binler yürüyüşe ellerinde bayraklarla katıldı. Şişli Belediye Bakanı Mustafa Sarıgül, “Atatürk’ü saygı, şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİLER
Ankara’daki törenler Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve 81 ilden gelen gençlerin Anıtkabir ziyaretiyle başladı, gençlik yürüyüşü ve şöleni de düzenlendi. Antalya’daki kutlamalarda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tören alanına girişinden yerine oturuncaya kadar, bir grup tarafından protesto edildi.

ŞİŞLİ Belediyesi’nin, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Şişli’nin en işlek caddesi olan Halaskârgazi’de düzenlediği yürüyüşe on binlerce insan katıldı. “Bayrağını al da gel” sloganıyla düzenlenen ve yürüyüş için dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılan caddeye vatandaşlar bayraklarını alarak geldi. Cadde üstündeki Şişli Atatürk Evi’nin önünden saat 12.00’de başlayan yürüyüşe yaşlı genç, kadın erkek onbinlerce İstanbullu katıldı.

10’uncu Yıl Marşı eşliğinde başlayan yürüyüşe Şişli Belediye Bakanı Mustafa Sarıgül de çocukları Emir, Ömer Sarıgül ve gelini Fatoş Sarıgül’le birlikte otobüsün üzerinden katılarak halkı selamladı. 500 kişilik koro Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş Cevahir Alışveriş Merkezi’nde sona erdi. Kutlamalar Cevahir Alışveriş Merkezi önünde de devam etti. Ekrem Ataer yönetimindeki 500 kişilik koro, Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirdi.
Şarkıcı Kenan Doğulu aralarında 2 hafta sonra piyasaya çıkacak kasetinde yer alan “Balım” şarkısının da yer aldığı birbirinden güzel şarkılarıyla kalabalığı coşturdu. Sarıgül, 19 Mayıs’ı şanına yakışır bir şekilde kutladıklarını ve bayraklarını alarak bu yürüyüşe katılan herkese teşekkür ederek, “Atatürk,, Kurtuluş savaşı mücadelesini Şişli’deki evinden başlattı. O’nu saygı, şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

DEVRİMLERİN İZİNDEYİZ
BURSA’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Kent Meydanı’nda başlayan yürüyüşe, spor kıyafetleri giyen öğrenciler, bürokratlar ve memurlar katıldı.

Yaklaşık 500 kişiden oluşan konvoy, ellerinde dev Türk bayrağı ile 750 metre uzaklıktaki Atatürk Stadyumu önüne kadar yürüdüler. Konvoyda bulunan öğrenciler, ‘Kırmızı Beyaz, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’, ’Her Türk Asker Doğar’ sloganları atarken, yürüyüşe katılanlar topluca 10’uncu Yıl Marşı’nı söylediler. Kız öğrencilerde üzerinde Atatürk’ün fotoğrafı olan ve “Atam devrimlerinin izindeyiz” baskılı kumaşlara sarındılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!