1982-2008 İstanbul

Güncelleme Tarihi:

1982-2008 İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 11:30

THY’nin Bremen-İstanbul seferlerine başlaması dolayısıyla Bremen’de yaşayan ünlü fotoğrafçı İlker Maga’nın çektiği fotoğraflarından oluşan kitabı Bremen ve çevresinden 120 seçkin firma, kurum ve kişiye gönderildi.

Haberin Devamı

Bremen Ekonomi, Çalışma ve Liman Senatörü Martin Gürtner’in mektubuyla gönderilen kitaplar fotoğraf sanatçısı İlker Maga, tarafından tek tek imzalandı.

THY’nin 26 Nisan 2012 tarihinde başlayan Bremen-İstanbul direkt uçuşları iki ülke arasında mevcut ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerini daha da geliştirileceğine inandığını belirten sponsorlardan sponBTC AG Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uzuner, “THY’nin Bremen-İstanbul m seferlerine başlamasına kültürel bir boyut kazandırmak, tarihe kalıcı bir belge bırakmak istedik. Çünkü kalıcı olan tek şey kültürdür” dedi.

Bremen’in Türkiye ile özellikle kardeş şehri İzmir arasındaki ilişkilerinin geçmişi 19. Yüzyıl’ın ortalarına dayanıyor.

Günlük hayatı anlatıyor
Fotoğraf sanatçısı ve yazar İlker Maga’nın Maga-İstanbul adını taşıyan büyük boy fotoğraf albümü İstanbul’un günlük hayatını siyah-beyaz fotoğraflarla anlatıyor.

Maga’nın 1982-2008 yılları arasına gerçekleştirdiği projesinin seçmelerinden oluşan kitapta yer alan fotoğraflar, ‘İstanbul: Bir Deniz Masalı’ başlığıyla 2008-2010 arasında çeşitli Avrupa şehirlerinde sergilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!