E-ikamet için radevu alın

Güncelleme Tarihi:

E-ikamet için radevu alın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 12:11

Almanya’nın Münih Şehir İdaresi yetkilileri, biyometrik pasaport alan Türk vatandaşlarının e-ikamet kartı için randevu almaları çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili bilgi veren Şehir İdaresi Başkan yardımcısı Franziska Döbrich, şunları söyledi: “Oturma süreleri mayıs ya da haziran ayında bitecek olanlara e-ikamet için yazı göndererek, randevu tarihi veriyoruz. Bu tarihte gelmeleri gerekiyor. Öncelikli olarak ikamet izinleri bitenlere e-ikamet kartı düzenliyoruz.

Çünkü yaz tatili yaklaşıyor. Onların tatile gittikleri zaman sorun yaşamaması için bir an evvel e-ikamet kartlarını vermeye çalışıyoruz. Randevu tarihinde gelenlerin yanlarında bir biyometrik fotoğraf getirmeleri gerekiyor. E-ikamet kartı Berlin’de merkezi bir sistemle düzenleniyor ve gelmesi 6 hafta sürüyor. Biyometrik pasaport alacaklar ise Şehir İdaresi’nden randevu almaları gerekiyor. Şimdi başvuranlara ekim ayında randevu verebiliyoruz. Yeni pasaportlular e-ikamet kartı almadan seyahat ederken, mutlaka eski pasaportu yanında taşısın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!