Trabzonlular kardeş istiyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonlular kardeş istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 11:58

Almanya'nın Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği, gerçekleştirdiği genel kurul ile yeni yönetim kurulunu belirledi.

Haberin Devamı

Kurulduğu 2002 yılından beri Dortmund ve çevresinde gerçekleştirdiği faaliyetler ile adından söz ettiren Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği Başkanı Ramazan Kabataş, faaliyetlere devam edeceklerini söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır Dortmund ve Trabzon arasında sürdürdükleri kardeş şehir projesi çalışmalarının artık kardeşlikle sonlandırılması gerektiğini söyleyen Ramazan Kabataş, "Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçü, Dortmund ile kardeşliğe hazır olduklarını bize iletti. Biz şimdi Dortmund Belediye Meclisi'nden bu konu ile ilgili olumlu bir karar çıkması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra dernek olarak Dortmund kent meydanında Trabzon Haftası isimli bir kültür şöleni düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca ülkemizi ve Türk kültürünü Alman toplumuna tanıtma görevimizi sürdüreceğiz''diye konuştu.

Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği Yeni yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Ramazan Kabataş, yönetim kurulu üyeleri Burak Kaya, Suna Demirci, Engin Gül, Bilal Gül, Ali Gül, Ali İleli, Taşkın Usta, Nürten Kaya, Hüseyin Katı ve Ahmet Fehmi Birinci.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!