Duisburg'da bahar temizliği

Güncelleme Tarihi:

Duisburgda bahar temizliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 17:22

ALMANYA'da Duisburg Dichterviertel semtinde çocukların da katılımıyla bahar temizliği yapıldı.

Haberin Devamı

Her yaştan Duisburglunun katıldığı temizlik aksiyonuna yaklaşık 150 gönüllü ellerinde süpürgelerle semt sokaklarını süpürüp, temizledi.

Duisburg belediyesi ve Duisburg Temizlik İşleri Dairesi’nin organize ettiği temizlik aksiyonuna, Duisburg Belediye Başkanı Manfred Osenger, EG DU Müdürü Heiner Maschke ve çok sayıda semt sakini, dernek, okul ve çocuk yuvaları katıldı.

Osenger yaptığı selamlama konuşmasında, temizlik bilincinin ve kamu alanlarını koruma ve kollama sorumluluğunun her vatandaşta var olması gerektiğini belirterek, “Semtimizin temizliğine biz sahip çıkmazsak, onu koruyup, kollamazsak, semtimiz kısa zamanda kirlenir. Temizlik ve çevre bilincin küçük yaşta aşılanması çok önemli. Bunun için temizlik aksiyonumuza katılmak için toplanan okul ve çocuk yuvalarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Semt temizlik aksiyonu, daha sonra herkese dağıtılan kürek, süpürge ve çöp torbalarını alan gönüllüler büyük bir coşkuyla temizliğe başladı. Semtin önde gelen yerlerini temizleyen çocuklar ve diğer gönüllü temizlikçiler, havanın da güzel olması sebebiyle hem biraraya gelip sohbet etme, hem de semt için güzel birşeyler yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!