Alay eder gibi

Güncelleme Tarihi:

Alay eder gibi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2012 11:59

Almanya’da 11 yıl önce sapık bir çift tarafından öldürülen 9 yaşındaki Sedat Aydın için hazırlanan anıt tabela şaşkınlık ve üzüntü ile karşılandı. Tabelada, Sedat’ın adı bile yer almadı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Duisburg kentinde 2001 yılında sapık Oliver S. ve kız arkadaşı Jessica W. tarafından kaçırıldıktan günler sonra bir valizde parçalanmış cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedat Aydın’ın acılı ailesi belediyenin işgüzarlığı nedeniyle bir kez daha yıkıldı. Cinayetten sonra Aydın Ailesi’nin yaşadığı Duisburg Homberg İlçesinde Sedat ve cinsel istismar kurbanı çocuklar için anıt dikilmesine yönelik belediyeye defalarca müracaat edilmiş, ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen çeşitli gerekçeler öne sürülerek anıta izin çıkmamıştı.

Acıları tazelendi
Son olarak Sol Parti’nin girişimleriyle anıt yapılmasına karar verildi. Ancak anıt için düzenlenen açılışa katılan Sedat’ın Ailesi, gördükleri manzara karşısında bir kez daha yıkıldı. Törende Homberg İlçe Meclisi Başkanı Hans Paschmann, Sedat’ın annesi Nazmiye, babası Sadettin Aydın, yerel politikacılar, akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sedat için düzenlendiği belirtilen anıt, ne bir anıta benziyordu, ne de üzerinde Sedat’ın adı yazıyordu. Üstelik söz konusu tabela herkesin üzerinden gelip geçtiği bir alanda yere monte edilmişti.

İsmi bile yazılmamış
Sedat’ın annesi Nazmiye Aydın, sözde anıta tepki gösterdi. Sedat için tören hazırlanmasına karşı çocuğun adının tabelada bile yazılı olmadığını belirten Nazmiye Aydın tepkisini şu şekilde dile getirdi:
“Alman komşularımız ve çevremizdeki bazı insanlar, Homberg İlçe Meclisi’nin Sedat için bir tören yapması ve adının ölümsüzleştirmesi için imza kampanyası başlattılar. Yıllardan beri bu kampanya ve istek yerine getirilmedi. Her seferinde çok farklı bahaneler uydurdular. En sonunda semtteki Sol Parti teşkilatının girişimleriyle ilçe meclisi bir karar aldı. Sedat için bir anma töreni yapılacak ve bir mermer taşa da adı yazılacaktı. 9 yaşında öldürüldüğü için 9 kalple mermer taşı donatılacaktı. Biz o umutla buraya geldik. Açıkçası bu manzarayı görünce acılarım yine tazelendi. Şok içindeyim. Yere sadece yazılı bir tabela monte edilmiş. Oğlumun adı tabelada yok. Üstelik herkes ayaklarıyla çiğneyip geçebilir. Böyle mi anıyorsunuz? Çok üzgünüz ve hiç dinmeyen acılarımız daha da arttı. Anmak saymak ve saygı duymaktır. Bu şekilde mi saygı duyuluyor? Bu şekilde mi çocuk kurbanlar anılıyor?”

Elimizden gelen bu
Tören sırasında tepkileri değerlendiren Homberg İlçe Meclisi Başkanı Hans Paschmann ise kendilerini şöyle savundu:
“Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. İmkanlarımız bu şekilde. Herkesin farklı talebi olur. Herkesin talebini yerine getirmemiz çok kolay değil.”

Türk olmasa böyle olmazdı
SEDAT için düzenlenen imza kampanyasını gerçekleştiren ve meclise önergeyi veren semtin Sol Parti fraksiyon başkan yardımcısı Roland Busche, belediyeyi eleştirdi. Busche, “Yıllardır uğraşıyoruz. 11 yılda beş önerge verdik. Her seferinde CDU fraksiyonu redetti. En sonunda böyle bir törenin izni çıktı. Aile tepkilerinde haklı. Şayet Sedat, Türk almasaydı böyle bir anma töreni ve basit bir tabela ile anılmazdı” diye konuştu.

Pokemon vaadiyle kandırmışlardı
SEDAT’ı ‘Pokemon’ oyuncağı verme vaadiyle kandırarak evlerine çağıran, burada çocuk üzerinde cinsel fantezilerini gerçekleştirdikten sonra boğan, cesedi parçalara ayırarak bir valizle eski giysi konteynerinin yanına bırakan sapık Oliver S.’nin, 14 yıl boyunca kapalı bir psikiyatri kliniğine yatırılması kararı verilmişti. Oliver S.’nin cinayeti birlikte işlediği kız arkadaşı Jessica W. de, 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!