"Girişimci Rehberi" için anlaşma tamam

Güncelleme Tarihi:

Girişimci Rehberi için anlaşma tamam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2012 13:58

ALMANYA'da Saarland Eyaleti Ekonomi ve Bilim Bakanlığı, IQ-Netzwerk Saarland (HTW-FITT gGmbH) ile yabancı uyruklu girişimcilere yönelik bir "Girişimci Rehberi" oluşturulması için anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

24 Mart tarihinde gerçekleşen Girişimci Fuarı'na Annette Kramp-Karrenbauer (Saarland Eyaleti Başbakanı), Peter Jacoby (Saarland Eyaleti Ekonomi Bakanı), Georg Maringer (Teknik Üniversitesi-FITT gGmbH Başkanı), Wolfgang Vogt (IQ-Netzwerk Saarland Koordinatörü), IQ-Netzwerk Saarland'da görevli Faruk Şahin'in de katılımıyla anlaşma sağlandı.

Konuyla ilgili Hürriyet'e açıklama yapan Faruk Şahin, "Almanya'da işyeri açmak isteyen kişilerin yaklaşık üçte biri göçmen kökenli. Göçmen kökenliler girişimcilikte daha cesaretli. Fakat dil sorunu, yardım sunan kurumlardan, kuruluşlardan çekinmek, bankalardan korkmak ve yeterince araştırmamak gibi nedenlerle göçmenlerin önünde engel. Yabancıların potansiyelini keşfeden ve canlandırmak isteyen Saarland Ekonomi Bakanlığı yabancı uyruklu girişimcilere iş yeri açma hususunda destek için böyle bir rehber hazırlığına girişti" diyerek kendisinin de görev yaptığı IQ-Netzwerk'in Saarland Teknik ve Ekonomi Üniversitesi’nin sosyal bilimler koluna bağlı olduğunu belirtti.

"Girişimci Rehberi"nin yabancılarla, yabancı dernekler, spor kulüpleri, kuruluşlar ve camiiler ile temas kurarak yabancılar için ilk danışılan, muhatap kişi olacağı bilgisi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!