Türk ailelere ırkçı taciz

Güncelleme Tarihi:

Türk ailelere ırkçı taciz
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 14:38

ALMANYA, bu yıl 21 Mart Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü’ne neonazi cinayetlerinin gölgesinde girerken, Berlin Carl-von-Ossietzky-Schule’de okuyan çocuklarını bir haftalık okul gezisine yolcu etmek isteyen Türk aileler, Berlin Ostbahnhof Tren Garı’nda demiryolu çalışanlarından birinin ırkçı tacizine uğradılar.

Haberin Devamı

Yıllardan beri burada yaşamalarına rağmen hâlâ ayrımcılık ve ırkçılığın toplumda yer bulmasına anlam veremediklerini belirten Bülent Çalar, eşi Nazan Çalar, Ramazan Çiftçi, eşi Hümeyra Çiftçi, Mesut Ermiş ve Ahmet Bindal, kendilerine tacizde bulunan Alman Devlet Demir Yolları görevlisi hakkında polise suç duyurusunda bulundu.

Tren karakafa doldu

Berlin’de 9’uncu sınıfta okuyan çocuklarını Golwity Schloss’da düzenlenen, ‘Irkçılık ve semitizme karşı’ etkinliğe katılmak üzere yolcu etmek üzere gittikleri Ostbahnhof Tren Garı’nda çocuklarının bir görevlinin ayrımcı ve ırkçı sözlü tacizine uğradığını belirten aileler olayı şöyle anlattı:

“Çocuklar trene bindi ve trenin hareket etmesini beklerken, görevini arkadaşına teslim eden bir demiryolu çalışanı, diğer meslektaşına ‘Tren kanake’lerle doldu, sana kolay gelsin’ dediğini duyunca donup kaldık. Burada doğup büyüyen, okula burada giden ve kendilerini bu ülkenin bir parçası olarak gören çocuklara bu tür hakarette bulunamayacağını belirtip, kendisini polise şikayet edeceğimizi söyledik.”

Polise telefon ettiğini belirten Bülent Çalar, “Tren garına ikisi kadın altı polis geldi. Önce demiryolu görevlisi ile konuşup gitmek istediler. Bunun üzerine polislerin yanına yaklaşıp Demiryolu görevlisinin ırkçı tacizde bulunduğunu ve bundan şikayetçi olduğumuzu söyledik. Polislerin laubali şekilde ‘Önce cebinizden elinizi çıkarın, kimliklerinizi gösterin’ gibi emirler yağdırması bizi kahretti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!