Cumhurbaşkanından hoşgörü bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanından hoşgörü bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2012 10:40

Almanya’nın 11. cumhurbaşkanını belirleyen bin 240 delege arasında 17 Türkiye kökenli de vardı.

Haberin Devamı

Federal Meclis’de dün yapılan oylamada, neonazilerin yakınlarını katlettiği Mevlüde Genç ve NSU terör örgütünün 2006’da öldürdüğü Mehmet Kubaşık’ın kızı Gamze Kubaşık da oy kullandı.

İçimde yara var

Solingen’de beş aile ferdini neonazilerin çıkardığı yangında kaybeden Mevlüde Genç, dün oylama öncesi Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble ile biraraya geldi. Schaeuble, Genç ve eşi Durmuş Genç ile bir süre sohbet etti. Schaeuble, hatırını sorduğu Mevlüde Genç’ten “Bugün burada olduğum için mutluyum. Ama içimde yara var ve kapanmıyor. Bunu siz iyi biliyorsunuz” cevabını alınca “Yaşam devam ediyor. Ben sizi biliyorum . O zaman da sizi ziyaret etmiştim” dedi.

Mevlüde Genç, cumhurbaşkanı Gauck’tan beklentisini ise şu sözlerle dile getirdi: “50 yıldır burada yaşıyoruz. Yeni cumhurbaşkanı bize yabancıymışız gibi bakmasın. Müslümanları ve Hıristiyanları eşit görsün. Kendisinden hoşgörü bekliyorum” dedi.

Gamze Kubaşık ise seçimlerde Gauck’a oy verdiğini belirterek “Ben kendisi ile Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun davetinde tanıştım. Ben de çok olumlu etki bıraktı” dedi.

Oy kullanan Türkiye kökenliler şunlar: Aydan Özoğuz, Bilkay Öney, Aygül Özkan, Emine Demirbüken- Wegner, Ekin Deligöz, Cem Özdemir, Sevim Dağdelen, Memet Kılıç, Serkan Tören, Mevlüde Genç, Gamze Kubaşık, Hakan Taş, Filiz Polat, Muhterem Aras, Hüseyin Avgan, Gülüstan Yüksel ve İbrahim yetim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!