Türk milletvekillerinden Edathy’ye mektup

Güncelleme Tarihi:

Türk milletvekillerinden Edathy’ye mektup
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 13:20

Avrupa Parlamentosu Üyesi İsmail Ertuğ ile Berlin eyalet meclisi üyeleri Özcan Mutlu ve Hakan Taş, aşırı sağcıların Türklere yönelik cinayetlerini aydınlatmak amacıyla oluşturulan Federal Meclis Araştırma Komisyonunun başkanı Sebastian Edathy’ye ortak bir mektup gönderdi.

Haberin Devamı

Milletvekilleri mektuplarında, iki Almanya’nın birleşmesinden bu yana 182 kişinin aşırı sağcılar tarafından öldürüldüğüne işaret ederek, "Almanya’daki aşırı sağcı tehlikenin farkına varılmasının ve buna karşı tüm demokratik imkanlarla mücadele edilmesinin zamanı gelmiştir" şeklinde ifade kullandı.

Endişeli vatandaşlardan her gün mektup aldıklarını ve vatandaşların güvenlik makamlarına olan güvenini yitirdiğini belirten milletvekilleri, bu nedenle cinayetlerin eksiksiz bir şekilde araştırılmasını, ayrıca iki Almanya’nın birleşmesinden bu yana şüpheli görülen cinayetlerin de gözden geçirilmesini, bu bağlamda 3 Şubat 2008 tarihinde 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 60 kişinin de yaralandığı Ludwigshafen kentindeki kundaklama olayının da yeniden ele alınmasını talep ettiklerini kaydetti.

Aşırı sağcı Almanya’nın Milliyetçi Demokratik Partisinin (NPD) yasaklanması konusunda da Federal Meclis’te ciddi ve somut bir tartışma yapılmasını istediklerini belirten milletvekilleri, NPD’nin yasaklanması konusunda yapılacak ikinci bir girişimin mutlaka başarılı olması gerektiğini ifade etti.

Ertuğ, Mutlu ve Taş ayrıca, milletvekillerinin, sivil toplum kuruluşlarının aşırı sağa, yabancı ve Yahudi düşmanlığına karşı sürdürdüğü mücadeleyi desteklemesi gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!