Türk psikoloğa Liyakat Nişanı

Güncelleme Tarihi:

Türk psikoloğa Liyakat Nişanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 16:13

BERLİN’li psikoanalist Sema Yılmaz Karasu’ya Federal Liyakat Nişanı verildi. Liyakat Nişanı’nı Federal Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff adına, Mitte ilçesi Belediye Başkanı Christian Hanke taktı.

Haberin Devamı

Tiergarten Belediye binasında düzenlenen törene, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Berlin Eyalet Parlamentosu SPD milletvekili Emine Ülker Radziwill, Sema Yılmaz Karasu’nun meslektaşları ile ailesi katıldı. Törende duygulu anlar yaşayan Sema Yılmaz Karasu, “Tüm bu ve bundan evvelki ödülleri, buraya gelirken, ileriye dönük, huzurlu, sağlıklı bir yaşam düşleyip, göçün tüm acılarını birebir yaşamış Almanya’nın ekonomi, bilim, sanat, sağlık ve her türlü hizmet alanında emek vermiş, ama adı anılmayan Türkiyeli insanların adına, şahsım nezdinde alıyorum” dedi.

Karasu öncülük etti

Törende konuşan Başkonsolos Mustafa Pulat, Türkiye’den 1960’lı yıllardan itibaren çalışmak amacıyla Almanya’ya gelen Türklerin büyük zorluklarla mücadele ettiklerini belirtti. Pulat, bu zorlukların insanların iç dünyasında zaman zaman yıkımlara neden olduğunu ifade ederken, Sema Yılmaz Karasu’nun ana dilde verdiği psikolojik danışmanlık hizmetinin bu alanda bir öncülük teşkil ettiğini ifade etti.

Mitte İlçesi Belediye Başkanı Christian Hanke ise Almanya’ya Türklerin buraya geldikten sonra farklı kültür, dil ve ailelerinden uzak bir çalışma ortamında stres altında yaşadıklarını kaydeden Hanke, bunun geç farkedildiğini söyledi. Karasu’nun uzun yıllar Türk ailelere psikolojik danışmanlık hizmeti verdiğini hatırlatan Hanke, “Bu ödülü vermekten ayrıca onur duyuyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!