Harabe evde korkuyla yaşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Harabe evde korkuyla yaşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 16:27

36 yıldır oturdukları dairede çok sayıda hasarın oluştuğunu söyleyen Demirci Ailesi, "Prizler elimizde kalıyor. Elektrik çarpacak veya yangın çıkacak diye korkuyoruz. Tamir ettirecek paramız yok. Ev sahibinin tamirci göndermesini bekliyoruz" dediler. Frankfurt Konut İdaresi sorunun derhal çözüleceği sözünü verdi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kentinde 36 yıldır kiracı olarak yaşadıkları dairenin artık oturulmayacak hale geldiğini söyleyen Erzurumlu Demirci Ailesi, yetkililerden yardım bekliyor. 900 Euro'luk emekli maaşı ile geçinen Şahin (76) ile Cemile Demirci (66), "Heddernheim semtinde yaşlaşık 200 yıllık bir binada oturuyoruz. İki odalı dairemiz bakımsızlıktan dökülüyor. Elektrik prizleri bozuk, elimizde kalıyor. Kendi imkanlarımızla bantlayarak tamir etmeye çalıştık. Ancak her an elektrik çarpacak veya yangın çıkacak korkusu ile yaşıyoruz" dediler.

300 Euro ile geçiniyoruz

Kira ve yan giderlerin ayda 600 Euro tuttuğunu hatırlatan Şahin Demirci "Geriye yaşamak için sadece 300 Euro kalıyor. Bu parayla tamirci masraflarını karşılayamıyoruz. Ancak mutfak masraflarımıza yetiyor. Uzun zamandır sorunlarımızı aktardığımız ev sahibimiz konumundaki Frankfurt Belediyesi Konut İdaresi konuyla ilgilenmedi. Bizi sorunlarımızla baş başa bıraktılar. Bir tek bir kaç yıl önce banyodaki boru arızalanıp evi su basınca müdahale etmek zorunda kaldılar" bilgisini verdi.

Başka daireye taşınamıyoruz

1962 yılında geldiği Almanya'da yıllarca boyacı olarak çalıştığını ve 10 yıl önce emekli olduğunu söyleyen iki çocuk sahibi Şahin Demirci "Kızım evlendi, oğlum ise bizimle yaşıyor. Kısa süre önce ameliyat oldum. Başka eve taşınmak için maddi imkanlarımız yok. Yani burada yaşamaya mecburuz. Yaşadığımız binadaki diğer daireler elden geçirilip yenilendi. Bir tek bizim dairemiz 36 yıl önceki haliyle duruyor. Elektrik prizlerinin yanı sıra, kapı zili, lambaların şalterleri de bozuk. Yer döşemesi kalkıyor. Ayrıca odamızın kapısının camı kırık. Duvarlar eski olduğu için dökülüyor, ellemeye korkuyoruz" diye konuştu.

Konut idaresi müdürü Hürriyet'e konuştu: "Hemen ilgileniyoruz"

Demirci çiftinin oturduğu daire hakkında bilgi verdiğimiz Frankfurt Belediyesi Konut İdaresi Müdürü Alfred Gangel, konuyla derhal ilgilenecekleri sözünü verdi. Gangel şunları söyledi:
"Dairenin içinde bozuk ve kırık bölümler varsa elbette hemen tamir edilmeli. Özellikle arızalı elektrik prizi gibi tehlikeli bir durum söz konusuysa hemen harekete geçilmeli. Bu sorunların bize daha önce bildirilip bildirilmediğini şuan bilmiyorum. Çalışanlarımdan bilgi almam gerekiyor. Ancak biz derhal daireye görevli gönderip olayı kontrol ettireceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!