Lahey’e gençlik derneği kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Lahey’e gençlik derneği kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2011 18:11

HOLLANDA’nın Lahey kentinde faaliyet gösteren Azerbaycan Türk Kültür Derneği çatısı altında gençler için dernek kuruldu.

Haberin Devamı

Kentteki gençlere yönelik sosyal ve kültürel alanlarda faaliyet gösterecek Turan Gençlik Derneği’nin başkanlığına ise Onur Güngör getirildi. Derneğin yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Başkan Yardımcısı Burak Aslan, Genel Sekreter Cengiz Erdoğan, Mali Sekreter m Yusuf Aktaş, Sekreter Yardımcısı Okan Aslan ile üyeler İlker Kulgu, Oğuzhan Şahan, Salih Dalarslan ve Fırat Başer.

Hocalı anıtını ziyaret

Kentteki Türk gençlerine yönelik çeşitli alanlarda faaliyetler göstereceklerini belirten Turan Gençlik Derneği Başkanı Onur Güngör, özellikle eğitim konusuna ağırlık vereceklerini kaydetti. Güngör, gençlerin okulu diplomasız terk etmelerinin önlenmesi, ilköğretim çağındaki öğrencilere derslerinde yardımcı olunması gibi konularda toplantı ve kurslar düzenleyeceklerini uyum konusunda da çalışmalar yapacaklarını ve toplumlararası ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Toplantı sonrası Turan Gençlik Derneği’nin yönetimi kurulu üyeleri, Hocalı katliamında yaşamını yitirenler anısına Lahey’in Nieuw Eykenduynen mezarlığına dikilen ‘Hocalı Soykırımı’ anıtını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!