20 yıldır faili meçhul

Güncelleme Tarihi:

20 yıldır faili meçhul
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2011 13:15

Almanya genelinde geçtiğimiz yıllarda öldürülen sekizi Türk, bir Yunan ve bir polisin ırkçılar tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkması, yıllar önce üç yakınını Dresden'de cinayete kurban veren ve faili meçhul olarak dosyası kapatılan Bildik ailesinin babası Abidin İlbaş'ı tedirgin etti. Abidin İlbaş, 'Biz zaten onlarla birlikte mahfolduk. Tek isteğimiz gerçeğin ortaya çıkması" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Hanau kentinde yaşayan Abidin İlbaş (63) Almanya'da geçtiğimiz 13 yıl içinde öldürülen sekizi Türk, biri Yunan ve biri de Alman polisi olmak üzere toplam 10 kişinin ırkçılar tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkmasından sonra acılarının yeniden tazelendiğini söyledi.

21 Aralık 1991 tarihinde Almanya'da Dresden kentinde, damadı Ramazan Bildik (26), kızı Esme Bildik (22) ve dört yaşındaki torunu Tuğba'nın cinayete kurban gittiğini ve bütün çabalara rağmen katillerin bugüne kadar bulunamadığını hatırlatan acılı baba Abidin İlbaş, "Damadımın annesi ve babası kahrından öldü. Kardeşlerinin ise hayatları karardı. Biz o günden bu yana acılarla dolu bir hayat sürdürüyoruz. İçimize bir şüphe düştü. Bu dosyanın yeniden gündeme getirilmesini istiyoruz. Cinayetlerin işlendiği ev ve dükkanda polis birçok şeye el koydu. Aradan 20 yıl geçti. DNA ile katiller tespit edilebilir. Lütfen deliller yeniden incelensin. Bu cinayetin aydınlığa kavuşması bizleri biraz da olsa huzura kavuşturacaktır" dedi.

YANIMIZA GELECEKLERDİ
Eşinin sinir krizleri geçirdiğini, halen hastanelerde tedavi gördüğünü belirten Abidin İlbaş 20 yıl önce işlenen feci cinayetle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Damadım Ramazan Bildik 1989 yılında Mannheim'da otomobil alıp satıyordu. Bir ara bu iş için Dresden'e gitti. Geri döndüğünde, 'Orada hiçbir şey yok. Export dükkanı açmak istiyorum' dedi. Bunun üzerine kızımı ve torunumu da yanına alarak Dresden'e yerleşti. Üç yıl çalıştı. Para kazandı. Kızım cinayete kurban gitmeden bir gün önce beni telefonla aradı. Bana, 'Baba üç hafta tatil var. Yanınıza geliyoruz' dedi. Onları beklerken polis geldi. Kızımın, torunumun ve damadımın öldürüldüğünü öğrendik. Olayla ilgili olarak sadece bir tanık ortaya çıktı. Cinayet günü gece saat 22.30'da damadımın evine üç kişinin geldiğini ve damadımla bilikte evden ayrıldıklarını gördüğünü söyledi. Adamların birinin pantolonu beyaz olduğunu söyledi. Başka bilgi yok. Ertesi gün evde kalan kızım ve torunum yataklarında bıçaklanarak öldürülmüş bir şekilde bulundu. Damadım ise bir iki gün sonra dükkanında öldürülmüş şekilde bulundu. Sanırım damadımı öldürenler evin anahtarını alarak eve geri gelip evdeki kızım ve torunumu da öldürmüş olmalılar. Eve zorla girildiğine dair bir iz bulunamadı. Cinayet aydınlanmadı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!