Bambi Ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Bambi Ödülleri dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2011 18:26

Geçen yıl futbolcu Mesut Özil’everilen Bambi Uyum Ödülü’nünsahibi bu yıl Tunus asıllı rapçiBushido oldu. Geçmişte kadınlarıve göçmenleri aşağılayan şarkılarıseslendiren Bushido’nun buödülü alması salonda protestolarla karşılandı. Bushidoeleştirilere ‘değiştim artık’ diye cevap verdi.

Haberin Devamı

BURDA Yayınevi tarafından 1948 yılından beri her yıl başarılı kişilere 18 dalda dağıtılan Altın Bambi Ödülleri, 800 davetlinin katıldığı törenle Almanya’nın Wiesbaden kentinde sahiplerine verildi. Kanadalı pop yıldızı Justin Bieber’den Alman televizyonunun sevilen sunucularından Thomas Gottschalk’a, Almanya’nın eski başbakanlarından Helmut Schmidt’ten ünlü popçu Lady Gaga’ya, alanlarında başarılı çalışmalar yapan 18 kişi övgü dolu konuşmalarından sonra ödüllerini aldı.

Alkışlı protesto

Ancak törene damga vuran olay, göçmenler ve kadınlarla ilgili olarak yazdığı aşağılayıcı şarkı sözleriyle tanınan, aşırı sağ görüşe sahip rap şarkıcısı Bushido’ya “Bambi Uyum Ödül”nün verilmesi oldu. “Comeback” dalındaki Altın Bambi Ödülü’ne almak için mikrofona gelen başarılı Alman müzik gruplerinden Rosenstolz’ün söz yazarı Peter Plate, Bushido’nun ödüle layık görülmesi nedeniyle jüriyi sert bir dille eleştirdi. Plate, “Birbirimize şans tanımamız önemlidir. Ancak kadın düşmanı ve insanlık onurunu zedeleyen şarkılar söylemiş birine ödül verilmesini doğru bulmuyorum” diye konuştu. Bunun üzerine salonu dolduran 800 seçkin davetlilerin bir bölümü, bu sözler üzerine alkış tuttu.

Gel barışalım artık

Ödülünü almak üzere sahneye çıkan Bushido ise kendisini eleştiren Peter Plate’i bire bir görüşmeye davet etti ve “Onlara her zaman kapım açık. Tabii ki, 10 yıl önce söylediklerimi artık bugün söylemiyorum. Geçmişte söylediklerimin de yanlış olduğunu öğrendim” diye konuştu. Bushido için övgü konuşması yapan ünlü Alman şarkıcı Peter Maffay da, “Bir ödül barışmayı ve yeniden başlangıç yapmayı da ifade eder” diyerek, Bambi Uyum Ödülü’nün bu açıdan da önemli olduğuna vurgu yaptı.

Sosyal paylaşım sitelerinde protesto edildi

Bambi Ödül töreninden önce de internetteki sosyal paylaşım sitelerinden Twitter ve Facebook’ta, Bushido protesto edilmiş, Berlinli kadın hakları derneği Terre des Femmes de yaptığı açıklamada, Bushido’nun ödüllendirilmesini büyük bir hata olarak nitelendirmişti.

Gaga kuş oldu

BAMBİ Ödülleri’nde herkesin gözlerinin üzerinde olduğu isimlerin başındaysa yine, Amerikalı popçu Lady Gaga geldi. Uluslararası Pop dalında ödül alan Gaga, kuş tarzı kıyafetiyle medyanın ilgisini çekmeyi her zamanki gibi başardı. Lady Gaga törende sahneye çıkıp şarkı da söyledi.

İşte Bambi Ödülleri’ni kazananlar

- Uluslararası Film : Gwyneth Paltrow
- Ulusal Film: (Männerherzen und die ganz, ganz große Liebe) (Erkekler ve büyük aşk)
- Ulusal Erkek Oyuncu: Matthias Brandt
- Ulusal Kadın Oyuncu: Jeanette Hain
- Comeback: Rosenstolz
- Sessiz Kahramanlar: Stefan Bruhn, Birgit Matschin, Leines Gaworski
- Yaşam Ödülü: Ruth Maria Kubitschek
- Yeni Yıldız: Tim Bendzko
- Uluslararası Pop: Lady Gaga
- Dünyamız: Ric O’Barry
- Eğlence: Justin Bieber
- Milenyum Bambi 2011: Eski Başbakan Helmut Schmidt
- Yılın TV Ödülü: Thomas Gottschalk
- Uyum: Bushido
- Yetenek-Bambi: Sarah Pisek (ama şarkıcı)
- Onur-Bambi: Johannes ½Jopieğ Heesters

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!