Depremzedeler için söylediler

Güncelleme Tarihi:

Depremzedeler için söylediler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2011 13:53

Almanya'da Frankfurt yakınlarındaki Eschborn kasabasında Cansu Düğün Salonu’nda Almanya Ticaret Yatırım Birliği, Yol TV ile Almanya Alevi Birlikleri Kültür ve Sanat Kurulu’nun Van için düzenlediği konseri Frankfurt Türk Halkevi, Darmstadt Halkevi ile Frankfurt Çorumlular Derneği de desteklediler.

Haberin Devamı

Konserde Sanatçılar Ozan Emekci, Filiz Güneş, Cihan Özkaya, Tolga Kaya, Helin, Sinem Sağlam, Cankat Günel, Songül Baris, Savas Yaman, Serkan Yalcin, Mustafa Danışır ve Kamil Kaplan ile Gruplar Gurbetçiler, Divaneler, Öksüzler, Hazal, Gelişim, Derdo, Destan, Kızıldağ, Elvan, Derdicanlar, Tümay, Dört Dörtlük ve Gencolar sahne aldılar.

Konserde gösterilen görüntülerde Van depreminde saniyeler süren çığlıklara yer verildi. Ağıt ve feryatların arasında yardım bekleyenler olduğuna dikkat çekilerek birlikte yaşamayı seçen insanların, birbirlerinin yaralarına melhem olamaları gerektiği vurgulandı.

Deprem görüntülerinden etkilenmemenin mümkün olmadığını kaydeden AABF Kültür Sanat Kolu yöneticisi Seçim Demir, “Müzisyen ruhu ve sahip olduğumuz öğretiyle bir başka duyarlıyız. Sanatçı dostlarımız ve dinleyicileri çağrımızı karşılıksız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Doğal felaketler ırkı, dini, cinsiyet, büyük küçük farkı gözetmez. Van’da çok büyük dram var. Onlara yardım etmek bizim için görevdir” dedi.

Konser gelirinin Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun Van’da gerçekleştireceği çadır kente aktarılacağı kaydedeldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!