Mercedes-Benz'den dev yatırım

Güncelleme Tarihi:

Mercedes-Benzden dev yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2010 15:21

MERCEDES- Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’na önümüzdeki 5 yılda 130 milyon Euro yatırım yapacağını açıkladı. Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yeni üretilen ‘Actros’ modeli de basına tanıtıldı.

Mercedes- Benz Türk’ün 1986 yılında Aksaray’a kurulan ve bugüne kadar ‘Atego’ ve ‘Axor’ modellerinin üretildiği fabrikada artık ‘Actros’ modeli de üretilmeye başlandı. Üretilen ilk ‘Actros’, bugün fabrikada düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Toplantıya Mercedes- Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf- Dieter Kurz, Mercedes- Benz Türk Kamyon Üretiminden Sorumlu Teknik Direktör Gerald Jank, Mercedes- Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır katıldı.

Toplantı da Mercedes- Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ilk aşamada üretilecek Actros modellerinin, Actros 1841 LSNRL alçak şasi, yüksek kabin, Actros 1844 LS yüksek kabin, Actros 1851 LS mega kabin, Actros 3341 S çiftçeker çekicilerden ve Actros 4151 K (8x4) ağır inşaat kamyonundan oluştuğu belirtildi.

Mercedes- Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf- Dieter Kurz, “Tam otomatik Mercedes- Benz PowerShift şanzımanı çekicilerde seri donanımı kapsamında sunan Actros, yüksek yakıt ekonomisi ve düşük emisyon değerleri ile günümüzün önemli ihtiyaçlarına cevap veren BlueTec motorlarla donatılıyor.

Dünyanın en az yakıt tüketen 40 tonluk kamyonu, ünvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alan Actros, ‘2009 Yılının Kamyonu’ ünvanını da taşıyor” dedi.

Actros üretimine başlamasından sonra Mercedes- Benz Türk’ün yeni bir atılıma geçeceğine dikkat çeken Wolf-Dieter Kurz, şunları söyledi:
“Kuruluş yılı olan 1986’dan bugüne kadar 230 Milyon Euro yatırım gerçekleştirilen Aksaray Fabrikasına şirket gelecek 5 yılda 130 Milyon Euro tutarında yatırım yapacak. Bu karar, Daimler’in Mercedes- Benz Türk’e ve Türkiye’ye olan tam güvenini ve Türkiye pazarına verdiği stratejik önemi bir kez daha vurguluyor. Yeni yatırımlarımızla rekabet gücümüzü artırarak Türkiye otomotiv sektörüne ve Aksaray ilinin gelişimine önemli katkılarda bulunacağız. Son 8 yıldır kamyon pazarında pazar liderliğini elden bırakmayan Mercedes- Benz Türk, günümüzde 6 ton ve üzeri kamyon pazarında yüzde 40’lık bir pazar payı ile bu liderliğini sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 130 binin üzerinde kamyon üretilen ve bu üretimin 24 binden fazlası ihraç edilen fabrika, bin 660 çalışana sahip ve yıllık 14 bin 500 adetlik kamyon üretim kapasitesi bulunuyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!