Yaz Kataloğu'nu tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Yaz Kataloğunu tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2010 15:52

Hamburg'da düzenlenen 2011 Yaz Kataloğu tanıtımında Öger Tours yönetim kurulu başkanı Dr. Georg Welbers, Türkiye'nin turizm açısından önemli bir ülke olduğunu belirterek, “Türkiye tatilcileri için tatil beldeleri ve otel sayılarını genişleterek özenle 420 sayfadan oluşan 2011 yaz kataloğumuz hazır” dedi.


THOMAS Cook Touristik Almanya Genel Müdürü Michael Tenzer, Öger Tours’un gruba dahil olmasından sonra yolcu sayısı açısından Türkiye pazarında bir numara olduklarını, gelecekte de bu hedeflerini korumayı amaçladıklarını belirterek, ”Türkiye, gelecekte de bizim için önemli bir pazar olacak” dedi.

Tenzer, Öger Tours Genel Müdürü Georg Welbers, Türkiye tur operatörü sorumlusu Altan Tarakçı, katalog sorumlusu Deniz Öger ile Ortadoğu-Mısır-Malta ürün menajeri Volker Bromund ile birlikte Hamburg’da yaptığı basın toplantısında 2011 yaz katoluğunu tanıttı. Tenzer, Öger Tours’un 2011 yılı programında başta İstanbul, Ege bölgesi ile Dalaman, Bodrum ve Antalya’daki 5 yıldızlı oteller olmak üzere özellikle Antakya, Bodrum ve Antalya’daki ”Butik otellere” (Boutique) ağırlık verdiklerini söyledi. Türkiye pazarının gelecekte de önemli bir pazar teşkil edeceğini ifade eden Genel Müdür Welbers, ”Antalya’nın yanı sıra Ege bölgesine ağırlık verdik. Anlaştığımız otel sayısını Ege bölgesinde artırdık. Sadece Ege bölgesinde anlaştığımız otel sayısını, geçen yıla göre yüzde 20 oranında artırdık. Yolcularımıza, otel ve uçak konsepti içinde toplam 350 otel sunuyoruz. Sunduğumuz 350 otelin 186’sı çocuklu ailelere hitap etmektedir” şeklinde konuştu. İzmir, Bodrum ve Dalaman yörelerinin kendileri için büyük önem taşıdığını kaydeden Welbers, ”Daha önce tatilcilere sunmuş olduğumuz otel sayımıza yaz 2011 sezonu için 40 otel daha ekledik, bunun 20’si Ege bölgesinde. Aile ve çocuklara uygun oteller de sunuyoruz. Bu kadar geniş konseptli tatil imkanı sunan başka bir şirket yok” dedi.

EGE BÖLGESİ İÇİN YÜZDE 5 İNDİRİM
Welbers, uçak ve içinde otelin bulunduğu paket tatil programlarında 2011 yılı yazından itibaren Ege bölgesi için yüzde 5 oranında indirime gideceklerini belirterek, ”Hava taşımacılık vergisi (Luftvehrkehrsteuer) için ödenecek yüzde 2 artışa rağmen, biz fiyatlarımızda yüzde 5 oranında indirim yaptık” dedi. İstanbul’da 2011 programında 73 otel ile tatilcilere geniş programlar içeren olanaklar sunduklarını ifade eden Tarakçı da, ”Tatilcilerimiz bizden uçak ya da sadece otel programı rezervasyonu yaptırabilir. İstanbul’daki Celal Ağa Konağı adlı oteli programımız içine aldık. 5 yıldızlı bir otel olup, çok güzel İstanbul manzarasına sahip bir otel” diye konuştu.

Tarakçı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Per Müzesi, Boğaz’da kahvaltı, Karaköy ilçesindeki Çağdaş Sanatlar Müzesi ve Açemoğlu Hamamı’nın da tatilcilere ek hizmet olarak sunulacağını, ”Avrupa-Asya ile buluşuyor” sloganıyla Avrupa yakasından Asya yakasına özel turlar düzenleneceğini kaydederek, ”Bu hizmet için 24 saat servis hizmeti veren call center üzerinden kişisel ilgiye göre şehir turları için rezervasyon yapılabilir. Dolayısıyla tatilciler verilen hizmet çerçevesinde İstanbul ve Boğaz’ı keşfedebilirler” dedi.

Tarakçı ayrıca, Thomas Cook’un alt yapısından da faydalanarak 2011 yılı yaz sezonunda Avusturya’dan Antalya’ya uçak sefer sayısını 60’dan 400’e çıkardıklarını belirterek, yaz sezonunda her gün Viyana’dan Antalya’ya paket tatil programı sunduklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!