Vizede işadamlarına öncelik tanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Vizede işadamlarına öncelik tanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 11:32

Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Stefan Schneider, Türk iş adamlarının ülkelerine gelmelerine öncelik tanıdıklarını ancak, ilk vize için gidecek olanların mutlaka konsolosluğa başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Schneider ve Antalya Konsolosu Frank Urbschat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret ederek, ATSO Başkan Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen ile görüştü. Özen, Almanya ile Türkiye’nin önemli bir ticari partner olduğunu belirterek, konuklarına Antalya ekonomisi hakkında bilgi verdi. Geçen yıl Antalya’dan Almanya’ya yaş sebze meyve, kesme çiçek ve diğer tarım ürünlerinden toplam 70 milyon dolarlık ihracat yapıldığını anlatan Özen, Alman ortaklı 400 şirketin de ATSO’ya üye olduğunu kaydetti. Alman ortaklı şirketlerin turizm, inşaat, gayrimenkul, tarım, otomotiv, elektrik-elektronik, sağlık ve diğer sektörlerde faaliyette bulunduğunu belirten Özen, şunları kaydetti: ”Turizm, Antalya ekonomisi için lokomotif sektör. Turizmin 12 aya yayılması, kongre vadisi kurulması, kültür ve yayla turizminin geliştirilmesi konularında ciddi çalışmalar yapılıyor. Antalya, 500 bin yatak kapasitesiyle önemli bir konaklama altyapısına sahip. Bu durum, Antalya’ya önemli avantajlar sağlamaktadır. Bu ay sonunda yapacağımız turizm zirvesinde de sektörle ilgili ciddi görüşmeler yapılacak.” Almanya ile ilgili vize taleplerinde yaşanan sorunlara da değinen Özen, Antalya iş dünyasının Almanya’ya yoğun bir vize talebi bulunduğuna işaret etti. Genel anlamda çok büyük sorunlarla karşılaşılmamakla birlikte, ilk defa Almanya vizesi başvurularında başvuru sahibinin bizzat İzmir’e görüşmeye çağrılmasının sıkıntı yarattığını anlatan Özen, ATSO üyelerinden istenen onaylı ticaret sicili gazetesinin aslının da talep edilmesi konularında Başkonsolos’tan kolaylık sağlanmasını istedi. -

YÖNETMELİKLERE UYMAK ZORUNDAYIZ

Stefan Schneider de, Türkiye’yi ve Antalya’yı çok sevdiğini söyledi. Türk iş dünyasının Almanya’ya gelmesini çok önemsediklerini anlatan Schneider, şöyle devam etti: ”İş adamlarının Almanya’ya gelmesine öncelik tanıyoruz. Ancak ilk vize için mutlaka Başkonsolosluğa gelmeleri gerekiyor. Biz de Başkent Berlin’deki yönetmeliklere uymak zorundayız. Tabii ki bu isteklerinizi Berlin’e ileteceğiz. Bu konuda fikir üretmeye gayret edeceğiz. Önemli olan onları ikna edecek çalışmalar ortaya konmasıdır.” ATSO Başkan Yardımcısı Özen, Başkonsolos Schneider’e, Antalya ekonomisiyle ilgili bir dosya ile birlikte, üzerinde tarihi Kaleiçi semtinin bulunduğu seramik tabak hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!