Hijyen olmayana kırmızı kart

Güncelleme Tarihi:

Hijyen olmayana kırmızı kart
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 13:48

Mannheim kentinde düzenlenen hijyen kursuna katılan 13 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Mannheim kentinde Baktat firması, Ikubiz Mannheim, Rhein-Neckar Türk İşverenler Derneği (TİD), IQ Netzwerk Baden Württemberg ve Fleischer Innung Mannheim-Heidelberg kuruluşlarının girişimiyle düzenlenen hijyen kursuna katılan 13 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

Mannheim Justus von Liebig Schule’de düzenlenen törende Baktat Şirketler Grubu Başkanı Mustafa Baklan bir konuşma yaparak gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaları hijyen konusunda bilgilendirdi. Sağlık dairelerinin gıda sektöründe hizmet veren firmalara bundan böyle daha sıkı kontroller düzenleyeceklerini belirten Baklan, şunları söyledi:

“2012 yılından itibaren gıda sektöründe geniş çaplı kontroller uygulanmaya başlandı. Sağlık daireleri, yeterli hijyenik ortama sahip olmayan firmaları şimdilik internet sitesinden duyuruyor. 350 Euro ve üzerinde ceza alanlar, listeye giriyor. Bu listeye girenler bir sene çıkamıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren bu denetimler daha da artırılarak, lamba sistemine geçilecek. Hijyenik ortama sahip olan firmaların kapısına müşterilerin rahatça görebileceği şekilde ‘yeşil’, biraz sakıncalı bulunanlara ‘sarı’, yeterli derecede hijyenik ortama sahip olmayan firmaların kapılarına ise ‘kırmızı’ etiketler yapıştırılacak.”

Baklan, bu kurslar sayesinde esnafın bilgilendirilerek, hijyen konusunda daha duyarlı olmalarının sağlandığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!