Opel çalışanları garanti istedi

Güncelleme Tarihi:

Opel çalışanları garanti istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 18:04

Opel Bochum'da yapılan personel toplantısında, işçiler işverenden işletmenin 2016 yılından sonra da devam etmesi konusunda garanti istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Bochum kentindeki Opel işletmelerinde yapılan personel toplantısında, Opel yönetimi ile çalışanlar iş yeri garantisi konusunda karşı karşıya geldi.

Toplantıda konuşan İşyeri İşçi Temsilciler Kurulu Başkanı Rainer Einenkel, işverenin Bochum işletmesinin 2016 yılından sonra da çalışacağı garantisini vermesini talep etti. Einenkel, Opel Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Friedrich Stracke ile Personal Müdürü Holger Kimmes'in talebe olumlu yanıt vermemesi durumunda durumun farklı boyutlara ulaşacağını söyledi.

Yönetim pazarlık yapmak istiyor
Opel'i bünyesinde bulunduran Amerikan devi General Motors'un (GM), uzun süredir Avrupa'da zarar eden fabrikalarda yeni düzenlemeler planladığı belirtilirken, işletmelerin tamamen kapatılma ihtimalinin de olduğu bildirildi.

İşçi temsilcileri ise, GM'in başta Çin olmak üzere önemli yurt dışı pazarlarına girmemesine eleştiri getiriyor. Opel yönetimi, 2016 yılına kadar işten çıkarılma olmaması yönündeki anlaşmayla ilgili IG Metall ve İşyeri İşçi Temsilcileri ile pazarlık yapmak istiyor. Yönetim, Bochum işletmesinin en erken ihtimal 2016 yılı sonunda kapatılması şeklindeki anlaşmasına karşılık, 2012 yılı toplu sözleşmelerde değişiklikler yapılmasını ön görüyor.

Çalışanlar kızgın
Haklarının pazarlık konusu yapılamasına izin vermeyeceklerini belirten İşyeri İşçi Temsilcisi Başkanı Rainer Einenkel, “Doğru zamanda gereken cevabı vereceğiz. Top şimdi yönetimde” diye gözdağı verdi. Sendika Temsilcisi Rainer Weinmann ise, “Ölüm fermanımızı asla imzalamayız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!