Köln'de bankalar protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Kölnde bankalar protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 17:11

Dünyanın dört bir yanında büyük finans kurumları ve bankaları protesto için yapılan gösterilerin bir parçası olarak Köln'de de miting ve yürüyüş düzenlendi.

Haberin Devamı

“Şimdi gerçek demokrasi” sloganıyla düzenlenen mitingde toplanan yaklaşık bin kişi, “Bankaları değil, bizi kurtarın”, “Banka olsak çoktan kurtarılmıştık”, “Bankaseverlik yerine daha fazla insanlık” yazılı pankartlar taşıdılar. Dom Meydanı'ndaki gösteride yapılan konuşmalarda ekonomik krizin faturasının halka çıkartıldığı ifade edildi. Soğuk havada yapılan etkinlik meydandaki konuşmaların ardından bankalar caddesine doğru yapılan yürüyüşle son buldu. Gösteride birbirinden ilginç kukla ve kostümler dikkat çekti.

HAKLARIMIZ GASP EDİLİYOR
Gösteriye katılan İzmirli Semra Çelik şunları söyledi: “Biliyorsunuz bütün dünyada, 'servetimize sahip çıkalım' diye bir kampanya var. Bu kampanyanın bir parçası olarak buradayız. Bizim servetimiz emeğimiz. Ama emeğimizin karşılığın alamıyoruz. Bunun yanında sürekli ücretler düşürülüyor. Sosyal ve demokratik haklarımız gasp ediliyor. Şu anda Yunanistan, Portekiz, İtalya ve İspanya'da grevler var. Dünyanın ekonomi merkezi Wall-Strett işgal altında. Herkesin protestolara katılmaları gerektiğini düşünüyorum. Bugün sesimizi çıkartmazsak, yarın haklarımız alındığı zaman hiç bir şey yapamayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!