Uluslararası yolsuzlukla mücadele konferansı Viyana'da

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası yolsuzlukla mücadele konferansı Viyanada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 21:00

Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Konferansı'nın 2-3 eylül tarihlerinde Viyana'da yapılacağı bildirildi.

Merkezi Viyana'da bulunan Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi'nin (IACA) ev sahipliği yapacağı konferansa, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi 55 ülkeden 30 bakan ve 300 uzmanın katılacağını belirten yetkililer, konferansın açılışını BM genel sekreteri Ban Ki-MUn'un yapacağını ve açılış oturumunu yöneteceğini kaydettiler.
Konferans öncesi Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan IACA temsilcisi Martin Kreuter ile Avusturya İçişleri Bakanlığı temsilcisi Hermann Feiner, Yolsuzlukla Mücadele Akademisi'nin kuruluş anlaşmasının da, konferans çerçevesinde katılımcı ülkelerin imzasına açılacağını söyledi.
Anlaşmanın bugüne kadar Avusturya dahil 16 ülke tarafından imzalandığını
belirten Kreuter, anlaşmanın, taraf ülkelerin parlamentolarında onaylanmasının
ardından yürürlüğe gireceğini ve uluslararası bir nitelik kazanacağını bildirdi.
Akademinin kuruluş anlaşmasının BM Uyuşturucu ve Organize Suç Örgütleriyle Mücadele Örgütü (UNODC), Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) ve ilgili sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla hazırlandığını belirten Kreuter, anlaşmanın 2011 yılı ortasında yürürlüğe gireceğini umduklarını kaydetti.
Yolsuzluğun genelde organize suç örgütleriyle içiçe olduğunu anlatan Kreuter, akademide "Yolsuzluk ve organize suç örgütleriyle mücadele yöntemleri konusunda bilimsel çalışmalar yapılacağını ve sonuçlarının üye ülkelere sunulacağını" belirtti.
Kreuter, akademide ayrıca üye ülkelerden gelecek personel için seminerler düzenleneceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!