'Sandy ' Türkleri de vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sandy  Türkleri de vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2012 12:59

ABD’nin kuzeydoğu kıyılarındaen az 55 kişininölümüne yol açan Sandykasırgası 6 milyon ABD’liyielektriksiz bıraktı. New Yorkve New Jersy’de, Sandy, birçokTürk’ü de ‘vurdu’.

Haberin Devamı

ABD’nin kuzeydoğusunda geçen yılki Irene kasırgasından daha büyük yıkıma neden olan Sandy kasırgası, ülkeyi terk edip Kanada’ya doğru ilerlerken, yol açtığı tahribat da ortaya çıkmaya başladı.

Sandy’nin vurduğu birçok eyalette evler kullanılamaz halde. Doğu kıyılarında en az 6.2 milyon kişi hâlâ geceyi karanlıkta geçiriyor.

Aşırı yağışların sürdüğü New York’un tekrar elektriğe kavuşması 3 günü alabilir. John F. Kennedy ve Newark Uluslararası Havaalanları yeniden açılsa da, çok az sayıda uçuş yapılabiliyor. Maddi zarar, 50 milyar dolara yükseldi. Kasırgadan, Türkler de büyük zarar gördü.

New Jersey’nin Fort Lee kasabasında yaşayan Samsunlu işadamı Halil Bilge ve ailesi, bahçelerindeki asırlık ceviz ağacının evlerinin üzerine devrilmesiyle ölümden döndü.

‘AKÇAKOCA DALGASI’
Keyport’ta, Düzceli Bülent Ören de, ölümden kurtuluşunu, “Sahilde video çekmeye başladım. Akçakoca’daki dalgalardan çok daha küçük göründükleri için endişe etmedim. Ancak, bir dalga aniden beni çekti. Sürüklenirken 2 gün önce yerleştirilen demir parmaklıklara tutunup kendimi kurtardım” dedi.
Brooklyn’de de Türk restoranları İstanbul Kebab, Masal Cafe, Güllüoğlu Cafe, Liman Restaurant ile toptancı “Vintage Food” firmasını da su bastı. Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, Sandy kasırgasından zarar görenlere maddi destek verileceğini açıkladı. Evini kaybedenlere kira yardımı, işyerini kaybedenlere 40 bin dolar destek verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!