Sınırdışı mağduruna büyük destek

Güncelleme Tarihi:

Sınırdışı mağduruna büyük destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2010 11:39

BERLİN'de yeterli Almancası olmadığı için pasaportu alınıp sınır dışı edilmek istenen anne Melek Turhan ve okul birincisi oğlu Ozan Can Yolyapar'a (16) destek yağdı.

Haberin Devamı

Hürriyet'te çıkan haberin ardından Berlin Konsolosu Mert Doğan'ın kendisi ve annesiyle görüştüğünü belirten Ozan Can, “Mert Bey, sorunlarımızla yakından ilgilendi ve benim eğitimim sürdürme için her türlü yasal desteği vereceklerini söyledi. Eğitim Ataşesi Ali Can Bey de bazı bursları tavsiye etti ve gerekirse ders yardımında bulunacağını söyledi. Devletimizin sahip çıkması bize moral ve dayanma gücü verdi” dedi.

Laptop hediyesi
Öte yandan Hürriyet'te haberi yayınlandıktan sonra Lübeck belediyesinde çalışan Detlef Prahl isimli Alman memurun da kendisiyle görüştüğünü belirten Ozan Can, “Detlef tam bir Türkiye hayranı ve aksansız Türkçe konuşuyor. Berlin'e geldi kendisiyle görüştük ve bana bir dizüstü bilgisayarı hediye etti. Hiçbir şey beni bu kadar mutlu edemezdi. Dışarılarda bilgisayar peşinde koşmaktan kurtuldum. Bu laptopla derslerimde daha da başarılı olacağıma inanıyorum” dedi.
Kendisine destek verenleri mahcup etmeyeceğini belirten Ozan Can, “Sorumluluklarımın daha da arttığına inanıyorum. Ama sınıf ve okul birinciliğimi kimseye kaptırmadan eğitimim tamamlayacağım. Sadece paramız olmadığı için hukuksal savaşımızı sürdüremiyoruz. Çünkü Hürriyet, Avrupa Adalet Divanında bu tür uygulamalarda mağdur olanlar lehine bir karar olduğunu yazdı. Hukuksal olarak da bu mücadelemizi sürdürecek destek bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!