Konyalılar gecesi

Güncelleme Tarihi:

Konyalılar gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 16:24

Almanya’nın Augsburg kentinde düzenlenen Konyalılar kültür ve dayanışma gecesinde Avrupa’da yaşayan Konyalılar tek yürek oldular.

Haberin Devamı

Kısa adı AKONDER olan Avrupa Konyalılar Derneği tarafından organize edilen geceye Konya Milletvekilleri Harun Tüfekçi ve Mustafa Kalaycı başta olmak üzere Avrupa’nın değişik kentlerinden çok sayıda Konyalı katıldı. AKONDER Başkanı Mehmet Eken yaptığı açılış konuşmasında geleceğin Avrupa’sında örgütlü çalışmanın önemine değinerek ‘’sayılarının 200 bini aştığını tahmin ettiğimiz Konyalıları derneğimiz çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz’’ dedi.

Bölge Milletvekilleri Harun Tüfekçi ile Mustafa Kalaycı ise anavatandan binlerce kilometre uzakta hemşerileriyle kucaklaşmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söylediler: ’’Üç nesildir Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını yakından takip etmeye çalışıyoruz. Burada sizlerden aldığımız bu istek ve taleplerin Ankara’da takipçisi olmaya çalışacağız.’’ Gece geç vakitlere kadar süren kültür ve dayanışma gecesinde başta mehter takımı ve Nasrettin hoca olmak üzere değişik etkinlikler sergilenirken, birçok Konyalı hemşeri de özlem giderdi. Kısa adı AKONDER olan Avrupa Konyalılar Derneği ile irtibata geçmek isteyenler www.akonder.com adlı internet adresinden veya

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!