Bebek hasreti bitti

Güncelleme Tarihi:

Bebek hasreti bitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2009 12:49

Hannover'de yaşayan Tülay Satır, 12 yıl sonra çocuk sahibi oldu. Satır, yıllardır beklediği bebeğine geçen hafta kavuştu. 34 haftalık doğan bebege Osman Yunus Emre ismi verildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hannover kentinde yaşayan 12 yıllık evli Tülay-Abdül Satır çifti 12 yıl sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. 34 yaşındaki Tülay Satır yedi kez normal yoldan hamile kalmasına karşın yedisinde de düşük şoku yaşadı.

Ancak umudunu yitirmeyen Mardinli Tülay Satır, geçen sene yine hamile kaldı. Riskli gebeliği bulunan Tülay Satır, Prof. Dr. Hans Heinrich Günter'in gözetiminde dört ay boyunca hastanede gözetim altında tutuldu. Satır çifti geçen hafta sezaryenle dünyaya gelen erkek çocukla rahat bir nefes aldı. 34 haftalık doğan bebeğe Osman Yunus Emre ismi verildi.

Umudunu yitirmedi


Eşi ve kendisinin 12 yıl boyunca çocuk sahibi olmak için uğraştığını, ancak kanındaki pıhtılaşma nedeniyle her hamilelikten sonra düşük yaptığını anlatan Tülay Satır, "Allah bu kez bana anne olmayı nasip etti. Şu anda sağlıkl dünya tatlısı bir çocuğum var. Allah herkese anne olmayı nasip etsin. Anne olamayanlar umutları kırılmasın" diye konuştu.

Başarılı tedavi


Hannover Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Şefi Prof. Dr. Prof. Hans Heinrich Günter, Tülay Satır'ın anne olmasına çok sevindiğini söyledi. Satır'ın çok riskli bir hamilelik dönemi geçirdiğini anlatan Günter, “Tülay Hanım'ın bebeğine kavuşması aynı durumdaki hastalarımız için büyük bir gelişmedir. Düşüklerin gerçekleşmesindeki asıl sebepler kan pıhtılaşması, kromozom bozukluğu gibi durumlardır. Bu konularda başarılı tedaviler uygulayabiliyoruz.

Uzman ekibimizin çalışmasıyla Tülay Hanım'da mutlu sona ulaştık. Hannover Tıp Fakültesi’nde ayrıca tüp bebek tedavisi başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Yabancı ya da Alman olsun bebek özlemi çekenlere yardımcı olmak için buradayız" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!