Türkiye sonradan açıldı: 70-55

Güncelleme Tarihi:

Türkiye sonradan açıldı: 70-55
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2010 12:39

25. Uluslararası Albert Schweitzer Basketbol Turnuvası’nda Türkiye ilk maçında Brezilya’yı 70-55 yenerek, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

Haberin Devamı

MANNHEİM’DA iki yılda bir yapılan 25. Uluslararası Albert Scweitzer Basketbol Turnuvası’nda B gurubunda mücadele eden Türkiye ilk maçında güçlü rakibi Brezilya’yı farklı yendi.


Mannheim MWS Sport Halle’de oynanan karşılaşmaya, millilerimiz Ozan, Erbil, Doian, Ramazan ve Yigitcan beşiyle tutuk başladı. Can Korkmaz’ın basketleriyle maçın ilk saniyesine 3-0 önde başlayan Türkiye, daha sonra Brezilya’nın uzunlarını durdurmakta güçlük çekti. Millilerimiz zorlu maçın ilk periyodunu 17-14 geride tamamladı.


İKİNCİ PERİYOD BAŞA BAŞ
Turnuvaya bir gün önce Cuma günü gelen ve yol yorgunu olduğunu gözlenen Türk milli takım oyuncuları, ikinci periyotta da zor anlar yaşadı. Pota altında zayıf kalan millilerimiz, Brezilyalı uzunların ribaunttaki hakimiyetine boyun eğdi ve ikinci periyodun 4. dakikasında 21-16 geriye düştü.

Haberin Devamı

Antrenör Mustafa Derin’in aldığı moladan sonra toparlanan Türkiye, Brezilya’nın pota altındaki hakimiyetini kırmak için dış şutlara yöneldi. Ay yıldızlılar özellikle Can ve Şafak’ın üste üste üçlükleriyle aradaki farkı kapattı ve ilk yarı 29-29 sona erdi.


İKİNCİ YARIDA TOPARLANDIK
Maçın ikinci yarısında tam anlamıyla millilerimiz, fırtına gibi esmeye başladı. Pota altı hakimiyetini rakip takımdan alan Millilerimizde, Can ve Şafak’a, Samet ve Onur’da eklenerek sayılar buldu ve üçüncü periyodu 49-47 önde tamamladı.

Karşılaşmanın son periyoduna seyirci desteğini de arkasına alarak başlayan Türkiye, ardı ardına bulduğu sayılarla aradaki farkı açmaya başladı. Çok iyi savunma yaparak rakibine sayı şansı tutmayan Ay yıldızlılar, geliştirdiği fast breaklerle sayılar buldu. Rakip Brezilya’lı oyuncuların moral olarak oyundan düşmesiyle Türkiye maçı 70-55 gibi 15 sayı farkla tamamladı.

Türkiye aldığı bu galibiyetle bi rüst tura çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Millilerimizde Can Korkmaz attığı 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Türkiye bugün saat 16.00'da Japonya'yla kinci maçını oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!