Budapeşte'te Türk şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Budapeştete Türk şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2008 10:05

Şehitleri Anma Günü çerçevesinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yatan Türk şehitleri de anıldı.

Haberin Devamı

Birinci Dünya Savaşında Galiçya Cephesinde şehit düşen 480 Türk askerinin mezarı Budapeşte’de bulunuyor. Türkiye büyükelçiliği tarafından Türk Şehitliğinde düzenlenen törene Büyükelçi Umur Apaydın, Askeri Ataşe Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu, Macaristan Savunma Bakanlığı adına Tuğgeneral Ferenc Horvath, Macar-Türk Parlamenterler Dostluk Grubu Macar Başkanı Andras Kelemen, Azarbaycan Büyükelçiliği mensupları, Türk-Macar Sanayi ve Ticaret Odası üyeleri, Macar türkologlar ve Budapeşte’de yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

Anma töreni İstiklal Marşının okunmasıyla başladı, ardından Macar milli marşı çalındı. Büyükelçi Apaydın’ın konuşmasının ardından, Macaristan Savunma Bakanlığı askeri tören bölüğü askerleri tarafından taşınan çelenkler bir bir anıta konuldu ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Büyükelçi Apaydın, Macar Tuğgeneral Horvath ve Macar milletvekili Kelemen, şehitlik defterini imzaladı.

Apaydın, vatanlarını koruma pahasına canlarını veren Türk askerlerini unutmadıklarını, Budapeşte’de ve tüm dünyada yatan Türk şehitlerini yad ettiklerini belirtti. Anma törenine katılan yaklaşık 200 kişi, tören sonunda anıt önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!