Başkent Berlin

Güncelleme Tarihi:

Başkent Berlin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2007 16:19

Almanya'nın Berlin kentinde yeni bir uygulamayla çok sayıda okulda öğrencilerin güvenliği için aralarında Türkler'in de bulunduğu özel korumalar görev yapmaya başladı.

Haberin Devamı

BERLİN'deki okullarda meydana gelen şiddet olaylarının önüne geçmek için Neukölln İlçesi'ndeki 13 okulda özel güvenlik projesi başlatıldı. Okullardaki şiddet eylemleri ile bir anda Almanya'nın gündemini işgal eden Berlin'in Neukölln İlçesi'ndeki Rütli Oberschule başta olmak üzere ilçe merkezi Richardplat'daki Röntgen-Realschule ve Richard İlkokulu'nda dünden itibaren 'Germania' adlı özel güvenlik şirketi öğrencileri korumaya başladı. Neukölln İlçesi projeyi 200 bin Euro ile finanse etti.

Türk Koruma

Christopher Kern (21) adlı Alman arkadaşıyla birlikte Röntgen Oberschule'nin korumasını üstlenen Berlin doğumlu Önder Öztürk (28), okul bahçesinde öğrencileri, özellikle dışarıdan gelen gençlerin saldırılarına karşı koruduklarını belirtti. Okul süresi boyunca görev yaptıklarını ve okul öğrencisi olmayanları kesinlikle okula almadıklarını söyleyen Öztürk, 'Amacımız dışarıdan gelerek okulda şiddet çıkanların önüne geçmek ve gençlerin huzur ve barış içinde eğitimlerini sürdürmelerine yardımcı olmaktır' dedi.

Öğrenciler memnun

Neukölln Röntgen Oberschule kız öğrencilerinden Burcu Aksoy, Merve Boz, Hilal Kösedağ, Hacer Sancar ve Merve Özmen okullardaki şiddet olaylarının abartıldığına dikkat çekip, özel güvenlik görevlilerinin okullarında görev yapmasının olumlu bir girişim olarak değerlendirdiler. Okul Müdiresi Marlis Meinicke-Dietrich ise 'Okulumuzda yüzde 80'i yabancı toplam 283 öğrenci eğitim görüyor. Korumalar, dışarıdan gelecek olan şiddet eylemlerine karşı okulumuzu, öğretmenleri ve öğrencileri koruyacaklar' dedi. Güvenlik elemanları silahsız olarak görev yapıyor. Geçtiğimiz iki yıl içinde 76 okulda öğrencilere yönelik 53 ciddi şiddet olayı meydana geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!