"Evde terör estiren bir canavardı"

Güncelleme Tarihi:

Evde terör estiren bir canavardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 21:11

Mönchengladbach'da boşandığı eşi Rukiye ve kızı Derya'yı sokak ortasında kurşunlayarak öldürmekten yargılanan sanık Erol Peşter davasında konuşan Rukiye'nin kızkardeşi Ö.A. gözyaşları içinde "Erol, evde terör estiren bir canavardı" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Mönchengladbach kentinde boşandığı eşi Rukiye (37) ile 18 yaşındaki kızı Derya'yı sokak ortasında tabancayla öldüren Erol Peşter (39) Mönchengladbach Eyalet Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmada savunma avukatı Gerd Meiter aracılığıyla ifade verdi.

Sanık ifadesinde, öldürdüğü eşi Rukiye ile uzaktan akraba olduklarını ve kendisini çocukluktan beri tanıdığını ifade ederek, şunları söyledi: 'Çocukken Rukiye'den pek hoşlanmazdım. Ancak daha sonra büyüyünce aşık oldum. İzin sırasında Türkiye'de evlendik. Önce ailemin yanında Hollanda'da, daha sonra Almanya'da birlikte yaşadık. Ben pek inançlı biri değilim. Ancak Rukiye başörtü taktığı için dışarıya çıkarmaktan utanıyordum. 20 yıla yakın evli kaldık. Bu dönem içerisinde Rukiye'nin evli olan kızkardeşi A.A. ile ilişkimiz başladı.

200 EURO'YA SİLAH ALDIM

Türkiye'deki izin sırasında ilk kez yattık. Ancak bunu kimseye anlatmadık. Rukiye ile Almanya'ya geldikten sonra tartışmalar başladı ve Türkiye'de boşandık. Ancak, çocuklar için tekrar birlikte olduk. Daha sonra bana çocuklarımı göstermek istemeyince sinirlendim. Velayet davası sonrası yine çocukları göstermemekte direnince sinirlendim. Hollanda'da bir esrar satıcısından 200 Euro'ya satın aldığım silahla bu korkunç olayı gerçekleştirdim. Sadece bir el ateş ettiğimi hatırlıyorum. Daha sonra Viersen'de bir arkadaşıma gittim. Onunla birlikte polise gidip teslim oldum.'

Değişik işlerde çalışan ve daha sonra işsiz kalan Erol Peşter, ayrıca bir süre psikolojik bunalım geçirdiğini ve bu yüzden de ilaç aldığını da söyledi.

GÖZYAŞLARINA BOÐULDU

Tanık olarak çağrılan Rukiye'nin kızkardeşi Ö.A.'nın (27) ifadesi alındı. Olay gününü anlatırken zaman zaman gözyaşlarına boğulan genç kadın, 'O bir canavardır. Dışarıya maskeli yüzünü gösterir, ama evde terör estirirdi. Ablamı bir mal gibi kullanırdı. Ablamı ve çocukları devamlı döverdi' dedi.

Ö.A. konuşmasını şöyle sürdü: 'Ablama akıl verdiğim için eniştem beni hiç sevmezdi. Daha önce iyi bir insan bir ağabey olarak gördüğümüz bu kişinin ailesine nasıl insanlık dışı davrandığına bizzat şahit oldum. Derya'nın bıçakla boğazından yaralayıp gözünü morarttığını biliyorum. Ablama 'Ben senin Allahınım' diye bağırırdı. Daha sonra geceleri zorla ablamla birlikte olmaya çalıştığını ablam ağlayarak anlatırdı. Ablam, çocuklar ve ben hepimiz çok korkuyorduk. Bizim ailemize karşı büyük nefret duyuyordu. Baskıları gün geçtikçe artıyordu.'

OLAY NASIL OLDU?

9 Mart 2007 tarihinde anne Rukiye Peşter çocuklarıyla Mönchengladbach Adliyesi'ndeki velayet davasına katıldı. Adliyeden çıkan Rukiye saat 11.30 sıralarında Franken sokağındaki evlerinin önüne geldi. Kendilerini takip eden Erol Peşter, kısa bir tartışmadan sonra 9 mm.'lik tabancasını çıkartarak eski eşi Rukiye'nin önce koluna ateş etti.

Kanlar içinde yere düşen kadının üzerine ayağıyla basan sanık daha sonra kadının kafasına iki el ateş etti. Katil daha sonra silahını oğlu Orkan'a çevirdi. Okan otomobilin arkasına saklanarak kurşunlara hedef olmaktan kurtuldu. Erol Pester daha sonra yakın mesafeden kızı Derya'nın kafasına ateş etti. Genç kız kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ailenin küçük kızı ise içeri girerek evde saklandı. Olay yerinden kaçan sanık kısa bir süre sonra teslim oldu. Erol Peşter çifte cinayet, oğlunu öldürmeye teşebbüs ve eski eşinin kız kardeşine cinsel tacize yeltenmekten ötürü yargılanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!