23 Nisan böyle geçti

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan böyle geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2024 14:25

İstanbul’da 23 Nisan kutlamaları okullarda sabahın erken saatlerinde başladı. İstanbul Valiliği ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan etkinliği ise Cemal Reşit Bey Konser Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti.

Haberin Devamı

Coşkulu kutlamalar önce İstanbul Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakma töreniyle başladı. İstanbul Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu’nda da öğrencilerin heyecan dolu gösterileri izleyicilerle buluştu. Okulun 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerinden oluşan koro, ‘Atatürk Çocuklarıyız’ oratoryosu ile sahnede yerini aldı. Okuldaki tören çocukların şiir okuması ve modern dans gösterisiyle devam etti. İstanbul Valiliği ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen programda ise çocuklar sahnede yıldız gibi parladı. Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kutlama mesajı okundu.

23 Nisan böyle geçti
SİZİN İÇİN ÇALIŞTIĞIMIZ HER GÜN BAYRAM
Mesajında çocuklara seslenen Tekin; “Bu bayram cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sayesinde milli bağımsızlığımızı unutmamanız ve sahip çıkmanız için sizlere emanet edildi. Sizlerin elinizi geleceğe umutla uzatmanız için geçmişte olduğu gibi şimdi de büyük bir ekiple çalışıyoruz. Gözlerinizde pes etmeyen aydınlık bakışı hep görelim istiyoruz. Bu emanete sahip çıkan azim ve kararlılığınız hiç azalmasın. Bu bakışınız ülkemiz için güvencemiz. Sizler için çalıştığımız her gün ise bizim için bayramdır” dedi.

Haberin Devamı

23 Nisan böyle geçti
KUTLAMALAR DEVAM EDECEK
Salonun en değerli konuklarının çocuklar olduğuna dikkat çeken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ise şöyle konuştu: “Meclisimizin kuruluş düsturu olan, ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ ilkesine sıkı sıkı bağlı kalarak yarının çocuklarıyla birlikte bize bırakılan kutsal emaneti muhafaza ediyoruz. Sevgili çocuklar, unutmayın ki sizler bu toprakların yarını, mirasımızın koruyucusu geleceğimizin umudusunuz. Bir haftaya yayılan etkinliklerle 23 Nisan’ı hafta başına kadar kutlamaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

23 Nisan böyle geçti
SİNOP’TAN VAN’A YÖRESEL DANSLAR
Tören İstanbul Esenyurt Osman Nuri Bakırcı Ortaokulu ile Kağıthane Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ‘Yıldız Çocuklar Müzik Korosu’ ile devam etti. Öğrenciler sahnede, Türk sanat müziğinin önemli eserlerini seslendirdi. Ardından ortaokul öğrencilerinden oluşan halk oyunları topluluğu Sinop, Balıkesir, Van, Kars Kafkas, Trabzon yörelerine ait dans gösterileriyle günün coşkusunu artırdı. Törende, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen ‘İlkokullar Arası Resim, Ortaokullar Arası Şiir ve Kompozisyon’ yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

23 Nisan böyle geçti
79 YAŞINDA 23 NİSAN COŞKUSU
Gazi torunu ve kızı olan 79 yaşındaki Fatma Ragıbe Kanıoğlu da İstanbul’daki kutlamalara katıldı. Ragıbe, İstiklal Marşı, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ve Gençliğe Hitabe’nin olduğu panoyu elinde tutarak, 23 Nisan coşkusunu yaşadı. Ragıbe, program sonuna kadar kutlamaları izledi.

SAHNE KORKUSUNA YENİLDİ
Okullarındaki törenin ardından İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programına katılan Namık Kemal İlkokulu 2’nci sınıf öğrencileri ise duygularını şöyle anlattı:

23 Nisan böyle geçti
Hira Nur Durmaz: Okulumda halk oyunları ekibinde yer alıyorum. Okuldan direkt kutlamalara geldim ve kıyafetlerimi çıkarmak istemedim. Bugün bayram ve ben çok mutluyum.
23 Nisan böyle geçti
Can Ömer Sağlam: Gösterileri büyük bir heyecanla izledim. Sahneye çıkma korkum olduğu için ben gösterilerde yer almadım ama kendimi çok neşeli hissediyorum. Bugünü bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve kutlamalarda yer almak benim için çok güzel bir duygu.

Haberin Devamı

23 Nisan böyle geçti
Furkan Dağ: Çok heyecanlıyım. 23 Nisan’ın gelmesini iple çektim. Okulumdaki törenlerde Sinop yöresine özgü bir oyun oynadım. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!