Neredesin Arian

Güncelleme Tarihi:

Neredesin Arian
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2024 10:26

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Bremervörde’de pazartesi gününden bu yana kayıp olan 6 yaşındaki Arian, her yerde aranıyor. Yüzlerce polis, acil servis görevlisi, Kızılhaç, Alman Can Kurtarma Örgütü ve çok sayıda gönüllü, hafta başından bu yana yaptıkları aramada hâlâ küçük çocuğun izine rastlayamadı.

Haberin Devamı

KÜÇÜK çocuğun otizmli olduğu ve iletişime kapalı olduğu belirtilirken, polis sözcüsü “Bu durum onu aramayı zorlaştırıyor. Çok yakından aramak zorundayız çünkü kendi rızasıyla ortaya çıkmayacağını varsaymak zorundayız” dedi. Çocuğun ortaya çıkması için arama ekipleri arazide ve ormanlık alanda 17 farklı yere balon bağladı. Ayrıca Arian’ı çekebilecek Haribo şekerlemeleri de yerleştirildi. Her hareketi bir cep telefonuna ileten sensorlu kamera kayıt aletleri de konuldu. Yabani hayvan avında kullanılan ‘infrarot kameralar’ her harekette devreye girerek görüntüleri cep telefonlarına aktarıyor. Bir polis sözcüsü arama çalışmaları sonrasında yaptığı açıklamada “Maalesef şu anda çocuğun nerede olabileceğine dair elimizde hiçbir ipucu yok” dedi.

AYAKKABISIZ ÇIKMIŞ
Arama çalışmalarına ek çevik kuvvet polisi talep edildi. Bir helikopter, arama ve koklama köpekleri, drone’lar ve bir sonar botu da arama çalışmalarına destek verdi. Ayrıca bir ‘Tornado’ uçağı da akşam saatlerinde bölge üzerinde uçarak termal kamerayla havadan fotoğraflar çekti. Polis sözcüsü, salı ve çarşamba gecesi bazen sıfır derecenin altında seyreden sıcaklıklar yaşandığını belirterek, “Çok dramatik bir durum” dedi. Polis, çocuğun pazartesi akşamı evinden kaybolduğunu ve en son üzerinde uzun bir kazak, ejderha desenli bir eşofman altı ve çorap olduğu bilgisini verdi. Arian’ın ayakkabı giymeden evinden çıktığı belirtildi.

Neredesin Arian

Neredesin Arian


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!