Commerzbank’a ceza

Güncelleme Tarihi:

Commerzbank’a ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2024 09:55

Almanya Federal Mali Denetim Otoritesi (BaFin), Commerzbank’a, kara para aklamanın önlenmesi konusundaki denetim görevlerini ihlal ettiği gerekçeyle 1.45 milyon Euro para cezası kesti.

Haberin Devamı

2020 yılında Commerzbank’a tamamen entegre edilen yan kuruluş Comdirect Bank’ın entegrasyonu sırasında yaşanan sıkıntılar gerçekçe gösterildi. BaFin’den yapılan açıklamada, “Yetersiz izlemenin bir sonucu olarak, çalışanlar müşteri verilerini zamanında veya yeterince güncellemeyerek ve yetersiz iç güvenlik önlemi alarak kara para aklama yükümlülüklerini ihlal etti” denildi. BaFin, cezanın 28 Mart’tan bu yana yasal olarak bağlayıcı olduğunu açıkladı. Commerzbank sözcüsü, süreçlerin gerekli adaptasyonunun ve verilerin güncellenmesinin 2022 yılında tamamlandığını söyledi. Comdirect Bank’ın entegrasyonu sırasında, yeni müşterilerin meşruluğunu kontrol etme gerekliliklerinin yanı sıra doğrudan bankadaki müşteri verilerinin güncellenmesine yönelik süreçler ve kontrollerin gözden geçirildiği kaydedildi. Sözcü, bankanın BaFin ile her zaman yakın diyalog içinde olduğunu söyledi.
Almanya’da bankalar, finansal ve ekonomik döngüde yasa dışı para transferlerinin izlenmesinde kilit bir rol oynuyor ve sorumlulukları bulunuyor. Bankalar, dikkat çekici derecede yüksek nakit mevduatları ve diğer şüpheli nakit akışları durumunda gelişmeyi denetim otoritesini bilgilendirmekle yükümlü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!