Almanya’ya artık ‘Getir’meyecek!

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya artık ‘Getir’meyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2024 10:29

Avrupa’da İngiltere’den sonra iddialı bir şekilde Almanya pazarına da giren Getir’in çekileceği iddia edildi. Koronavirüs salgını döneminde Almanya’da büyük ses getiren Getir’in 15 Mayıs’tan itibaren tüm şubelerini kapatacağı ve artık hizmet vermeyeceği belirtildi. Getir’le birlikte, yaklaşık iki yıl önce satın aldığı aynı sektördeki rakibi Gorillas da kapanacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’daki ekonomi gazeteleri Wirtschaftswoche ve Business Insider Getir’le ilgili iddialı gündeme getirirken, şirket henüz bu konuda bir açıklama yapmadı. Medyada yer alan habere göre, Getir’in Almanya’daki 1800 çalışanından bazıları bu hafta başında işten çıkış bildirimleri aldı. Depoların da önümüzdeki üç hafta içinde kademeli olarak kapatılacağı iddia edildi.

BİR TEK TÜRKİYE’DE HİZMET VERECEK
Getir, 2022 sonunda Almanya’da zor durumdaki rakibi Gorillas’ı devralmıştı. Şirket 2023 yazında İspanya, Portekiz ve İtalya’dan çekildiğini açıkladı. Birkaç hafta sonra da binlerce kişiyi işten çıkardı. Getir o dönemde öncelikle Almanya’ya odaklanmak istediğini açıklamıştı. 2015 yılında Türkiye’de kurulan Getir, 2021 yılında yurt dışına açıldı. Wirtschaftswoche, Getir’in İngiltere ve Hollanda pazarlarından da çekileceğini ve bir tek Türkiye’de hizmet vermeyi planladığını yazdı. İngiliz Sky medya grubu da Getir’in Türkiye’de yemek taşıma hizmetine yoğunlaşacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!