AfD’ye ağır suçlama: ‘Halkımızı satıyorsunuz’

Güncelleme Tarihi:

AfD’ye ağır suçlama: ‘Halkımızı satıyorsunuz’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 11:14

AfD Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Maximilian Krah’ın bürosunda çalışan bir elemanın Çin adına casusluk yaptığının ortaya çıkması siyasi krize dönüştü. AfD’ye çok sert suçlamalar yapıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri aday listesinin ilk sırasında yer alan Maximilian Krah ile Petr Bystron’un propagandasını yaptıkları için Rusya’dan para aldıkları suçlamaları bitmeden, Krah’ın bürosunda çalışan Jian G.’nin Çin adına casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanması tam bir siyasi krizi dönüştü. Federal Meclis’in dünkü oturumunda, “Demokrasimize tehdit-Rusya, Çin ve AfD’nin rolü” tartışılırken, AfD’ye ağır suçlamalarda bulunuldu. SPD Federal Meclis Başkan Yardımcısı Dirk Wiese, AfD’lileri “Siz bizim ülkemizi tehdit ediyorsunuz, siz bizim demokrasimizi tehdit ediyorsunuz” derken, CDU’lu Mark Henrichmann, “Siz bizim halkımıza ihanet ediyorsunuz, siz bizim halkımızı satıyorsunuz” suçlamasında bulundu. Yeşiller Eş Başkanı Omid Nouripour da AfD’yi, Rusya’nın ve Çin’in borazanlığını yapmakla suçladı. Nouripour, “Siz Avrupa’nın refahı ve güvenliği için bir tehlikesiniz. Ama Avrupa’da demokrasimizin şekli belli. Sizi küçülteceğiz” tehdidinde bulundu. FDP’li Konstantin Kuhle de Yeşiller Partisi’nden Konstantin von Notz da AfD’yi ‘demokrasi düşmanlığı’ yapmakla suçladı. İki siyasetçi AfD’yi Putin’in yönlendirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

ÇAMUR ATMAKLA SUÇLADILAR
AfD’li konuşmacılar ise diğer partileri kendilerinin önünü kesmek için ellerinde somut veriler olmadan çamur atmakla suçladılar. Öte yandan AfD, tüm suçlamalara rağmen Maximilan Krah’ın AP seçimlerine lider aday olarak katılacağını açıkladı. Ancak hafa sonu seçim kampanyasın açılış etkinliğine Krah’ın katılmayacağını belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!